Monday, October 24, 2011

Jodoh ditangan Tuhan ..

Teringat balik time aku down gile bapak dulu. Hee. Aku kehilangan orang yang aku sayang kedua kalinya setelah aku tahu si dia curang! Hukhuk. First, memang payah nak terima hakikat tu sebab dia dah buat aku sayangkan dia tapi dia boleh blahh cam tu je. Memang aku tak boleh terima sampai berkurung dalam bilik dua minggu. Aku langsung tak makan. Then aku ade telan pil anti-depress. Oppss, pengakuan yang bahaye n mengantoikan. Huhu. Memang kurus gile la. Tak lalu makan langsung. Ibu aku pulak tegur nape muka aku cengkung cm org sakit. Huhu. Yang aku buat, mengadap lappy je 24 jam menanges nanges dlm bilik tengok FB jantan tu! huh. Sakit aty la kan tengok dy mesra mesra ngan perempuan lain. Mandi dlm bilik air pun boleh nanges. Duhai. Allah jela tahu perasaan aku mase tu. Serius, ayat lelaki memang tak boleh pakai. Nak manis je. Hopefully, bende ni tak akan jadi lagi dalam hidup aku. Aku tak sanggup nak hadap lagi. Biarlah buat mase ni aku hidup tanpa peneman. Daripada aku terseksa cam dulu lagi. Huhu. Ingat laa, hidup ni ibarat roda. Sekali awak mainkan perasaan orang lain, awak akan kena balik. Lambat ke cepat ke awak akan kena jugak. Pilih pasangan bukan sebab paras rupa tapi pilih lah sebab hati yang suci sayangkan kita and dia tak akan pandang orang lain dah . Orang zaman sekarang ni pantang cket tengok ade yang cantik or yang hensem cket da mula berubah hati. ( Lagi-lagi yang baru masuk study kat tempat baru tu). Huhu. Tak kira lah, perempuan ngn laki same je. Bila Lelaki dah setia, Si perempuan ni pulak yang mengatal. Bile Perempuan dah setia, Lelaki pulak buat hal. Haha. Jangan pernah menyesal jika pernah dikecewakan sebab Allah nak tunjuk kita dah tersalah mencintai orang tu. So, aku bersyukur penah rasa pengalaman ni even pahit tahap kritikal. Tapi ade hikmah disebaliknyaa. kan kan? Hikhik. Semoga aku diketemukan dengan ssorg (nak lebih boleh? HAHA. Guraw je) lelaki yang boleh menerima aku seadanya sampai kulit aku kedot kerepot nanti. Hihi. Amin Ya Rabbal Alamin

Da lame tak inteprem muke buwok ni. Hakhak.
Budak UTeM la ni.
Kakaka :D



Bilik Hijau ku yang menyimpan pelbagai rahsie :)
Buwok buwok pun aku sayang. Hihi.
Buwok sebab adek-adek aku dah letak mainan-mainan dorang dalam bilik aku mase aku takde. Grrr ! Jage jage la aku balik cuti ni :D