Sunday, July 3, 2011

Hanya sia-sia


Ada la kan sorang perempuan ni, dia nak buat kejutan untuk teman lelaki dia tu. Tapi mase tu dia dgn boyfiee dia tu tengah gaduhh. so, perempuan ni saja lah nk pujuk boyfiee dia. Perempuan ni beli macam-macam untuk boyfiee dia. Chocolate and Fresh Cream cake kat secret recipe, calvin klein T-shirt and jeans, & tiket wayang. Sweet tak? hehe. Then perempuan ni pergi la ke rumah boyfiee dia tu. Ada la sekali dua dalam perjalanan dia try call boyfen dia. Tapi boyfren dia tak jawab. Perempuan ni ingat maybe boyfiee dia tu tgah mandi ke ape kan. So dia teruskan perjalanan. Rumah boyfie dia ni jaohh la jugak. Tapi perempuan ni tak kesah la asalkan dapat jumpe & buat kejutan untuk boyfiee dia. haha.

okeyy, si perempuan dah sampai di rumah boyfiee. si perempuan cuba call lg, tapi tak dijawab oleh boyfiee. try lagi. lagi dan lagi. hantar sms segala tapi tak dibalas jugaa oleh boyfie. perempuan ni pun 'friend finder' laa pulak boyfiee dia ni. Takot takot boyfiee takde kat rumah ke kan. Tapi 'friend finder' reply balik, si boyfiee ada di alamat rumah nyaa. Then, si perempuan ni try call abang si boyfiee ni pulak. abang dia pickup fhone. then si perempuan tanya, si boyfiee ada dengan dia tak. Then si abang ni cakap tak ada. okeyy, then si perempuan ni tunggu jela kat depan rumah si boyfiee. depan rumah nampak kosong. Nak turun terus ketok pintuu segan pulak. si perempuan ni memang pemalu cket. huhu. Then si perempuan buat keputusan untuk tunggu jela. tunggu, tunggu dan tunggu.

Tiba-tiba, muncul sorang budak kecik comeyy ni keluar dari pintu rumah si boyfiee. Then si perempuan panggil budak comeyy tu. ohh budak comeyy tu sepupu si boyfiee. si perempuan ni pon tanya lah kat budak comey tuu si boyfiee ade kat rumah ke tak. Then budak kecik tu cakap, "dia takde. keluar tadi dengan kawan". si perempuan tanya lagi " Dia keluar dengan kawan lelaki ke perempuan?". Budak ni cakap " perempuan" . Si perempuan tu tergamam! dalam fikiran perempuan tu " ohh patut lah tinggalkan fhone kat rumah, takut kantoi. pandainyee kau nak cover line ngan aku ek!". Hati perempuan tu betul-betul hancurr. Dalam perjalanan pulang ke rumah tu, si perempuan buang segala barang yang telah dibelinya untuk si boyfiee itu. Rancangan nya hendak mengajak si boyfiee bersiar-siar telah dikuburkan. Inalilah.. Tiket menonton wayang pada malam hari juga dibuang begitu saja ditepi jalan. "KAU JAHAT!"