Sunday, July 17, 2011

Letting you go


To love someone, there are times that we have to learn to let go. Even though how much we want them to be by our side, they will eventually have to go too. Nothing last forever, eventually, the people around you will soon be gone one day.


We have to learn how to accept the things the way they are. Even if it hurt us so much, we will have to learn how to endure the pain and move on.We have to be willing to let things go, if you don't, it will only hurt you more.When you are not willing to let go of your attachments, there will be suffering. Some experience comes from pain. When we know if it's painful, we will learn and try not to let it happen again. Without the pain, we wouldn't be a better person.


Everyone wants happiness, nobody wants pain. But you can't have a rainbow, without a little rain.


So, it's okay if it hurts, because there's always someone who is in the same boat as you. It's okay to let go. Don't make yourself suffer because of an attachment.

Just let it go.


And you will find happiness.



Thursday, July 14, 2011

Finally..

Finally, I let you go.
Finally, I am okay with that.
Finally, I can accept this thing.
Finally, I am doing completely fine without thinking of you.

People always say that, trying to forget someone you love, is like trying to remember someone you never met. I don't think so. I mean it's true, but not for everyone rite? I am fine now. This is real. I thank God. Now, I can do anything without thinking of him. If he suddenly appears in my mind, I am still okay with that.

I am finally over him. I can't believe this. I mean not this fast after a few days ago I am still thinking of him and what did I do wrong. But now, all this shit just doesn't matter anymore. I will completely live my life to the fullest. I wont live to please him anymore. It's a stupid thing to do when all he thinks about is pleasing other girls. Yea man :)






Wednesday, July 13, 2011

Taggie from Cik Bluewendy

Thanks to Cik Bluewendy kerana menge'tag' saye untuk 'Contest Saya dan Kaca Mata'.
hihi. Jom join sekali. Just for Fun :)



1 . Harus follow blog iya & like page lya.
: Done !

2 . copy banner 'CONTEST SAYA DAN KACA MATA' n letakkan kat entry korng

3 . sertakan gambar korng pakai KACA MATA .


4 . story cket sal gambar tuh . na byk pon ta pe .
: Gambar ni just kenangan kat bilik C1-T1-39, Kolej Matrikulasi Pahang.

4 . tinggal kan link korng kat ruangan komen contest nie .
: insyaallah :D

5 . tag kat 3 kawan korng .





Sunday, July 10, 2011

Happy birthday, nadzirah









gambar memang fatal temporary. takpe asal ada sudah. haha


Saturday, July 9, 2011

Lawak tak romantik



Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami : Kenapa?

Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"



Wednesday, July 6, 2011

Kenapa kau berubah..



Daripada yang percaya boleh bertukar jadi benci dan hilang kepercayaan. Paling teruk bila orang yang kita kenali selama bertahun dalam sekelip mata boleh berubah. Apa perasaan korang kalau dia yang korang sangat sayang dan kenal, berubah tiba2 dalam sekelip mata? Bila cinta dan kepercayaan disandarkan pada dia, kita tak kisah walaupun kita terluka, kita sanggup tahan semuanya dan tunggu dia. Hanya untuk menerima hakikat yang dia dah berubah? Tak macam dulu. Bertahun tahun kita bersama dia tapi..dalam sekelip mata dia berubah? Kasih sayang dia, tingkah dan cintanya juga berubah. Jadi di mana nilai segala kenangan yang bertahun tahun dia bersama kita tu?


Takut sangat bila bayangkan perkara macam ni. Ini juga bermakna dari sekarang kita kena belajar melepaskan. Belajar terima hakikat yang manusia boleh berubah. Kena belajar keraskan hati supaya hati kita tak sakit lagi dan kena belajar jadi ikhlas supaya kita redhakan semuanya. Melepaskan dia demi kebahagiaannya? Boleh ke? Sanggup ke? Senang diucap tapi sangat payah untuk kita tunaikan! Bab hati beb! Jangan main2…

p/s : dan sampai sekarang masih tak ada jawapan…

-----------------------------------------------------------------------------------



Kali ni aku akan mengopek tanda lelaki dah bosan dengan awek dia. Bila dia bosan, kamu (perempuan) mungkin boleh agak apa akan jadi? Ya ya. Kemungkinan besar si dia akan curang!



" Please! Tolong jangan tinggalkan i. "




So sini aku listkan tanda-tanda dia. Kira kalau tanda ni tembak tepat dengan bf kau, senanglah sikit kau nak cari solution sebelum terlambat kan. Ok taknak bebel panjang. Jom terjah jom!

  • Bila date, kau perasan dia dah tak macam dulu
Masa awal-awal kapel, bukan main happy lagi dia dengan kau. Jumpa je kau dia dah tersengih macam kerang busuk. Kalau boleh nak peluk, bagi kiss kat pipi tapi belum kahwin pulak. Sweet gila. Tapi sekarang bila kau dating dengan dia, kau macam keluar dengan kawan, bukan teman istimewa. Senyum pun tak, muka kelat semacam je.

  • Kau tanya 5 soalan, dia jawap dengan 1 perkataan je
Ni bukanlah soalan biasa macam "Sayang sehat? U dah mamam? Baby tengah buat apa je?" Kalau soalan macam tu memang lah guna 1 perkataan je sebagai jawapan. Ni merujuk pada soalan yang memerlukan dia berhujah panjang sikit untuk jawapan. Bila kau tanya dia jawap sepatah diselangi reaksi muka yang jelas nampak kebosanan. Hmm..

  • Makin lama makin jarang dia luangkan masa dengan kau
Dulu kalau boleh tiap-tiap hari nak jumpa. Paling cikai seminggu 3-4 kali. Tu pun pasal bz kalau tak memang tiap-tiap harilah ajak jumpa. Bila tanya dia kata rindu gila kat kau. Tapi sekarang lain. Dia lagi suka habiskan masa main Dota dari jumpa kau. Yup Dota tu dah macam awek dia pulak. Huhuhu

  • Jarang kontek atau boleh kata takde langsung!
Ini paling serius. Aku rasa tak perlu hurai bab ni. The title says it all. Sah sah dah menyampah dengan kau. Shit kan kalau dapat lelaki cm ni. haha. Aku da kene dah! Memang terasa gila babeng. Kenapa dia jadi macam tu? Kenapa dia tak macam dulu? Kenapa dia berubah? Ada 2 kemungkinan kat sini. Kau buat dia bosan atau dia sebenarnya antara mamat kasanova terhandal kat muka bumi ni. Apa-apa pun, kalau betul kau sayang dia, kau kenalah bertindak. Tak boleh harap lelaki mula dulu bila jadi macam ni. Ajak discuss atau apa-apa yang patutlah. Ok? Ala, lupekan je senang. ( sangat sangat payah sebenarnya! ) :'(




p/s : Sampai hati awak lupekan saya :'(







Tuesday, July 5, 2011

Terasa hati apabila..




Seperti kacang lupakan kulit. Hanya sebab orang yang takde adab cmtu, kau buat kteorang mcm rubbish! Dah senang tross blah kat mereka berdua yang tah ikhlas ke tak dgn kau. siap kutuk kau, perli-perli kau pun kau tak sedar? Sanggup buat fb baru, untuk 'pasangan bahagia' tu, siap perli kiteorg. kau sedar tak ayat kau yang ni "sory gak sbab tinggalkan kowang cam tu jep..aku cyg kowang ngat.kite duk sebilik.snang susah kite same2.aku tak lupe sume tu.mesti kowang heppy gilak en skag ?" sangat memberi kesan yang mendalam kat kteorg. Ucapan pertama untuk kawan cute kau tu dah membuktikan segala-galanya. yup, now aku tahu. mereka berdua tu everything lah untuk kau. tak perlu kot susah- susah tulis kt fb baru kau pasal kteorg lagi. Sangat-sangat tak perlu. patutnye kau dah buang kteorg ni jaohh2. Tross lupekan. Dorang tu susah senang ade dgn kau. kteorg ni selalu bagi masalah je kat kau. Tak payah la nak deactive2 segale. kau block jela kiteorg tros dari fb kau. & tak payah la nak off kan hp kau, sebab kteorg tade ny nak contact kau. Jgn risau, Kteorg tak kan kacaw dah la hidup kau. Kteorg tahu ni yg kau nak. ok, aku tak de masalah. Kteorg sedar kteorg salah sangat2. Aku pun bodoh sebab ikut cakap kau. Then kau marah-marah kteorg & kau nak suruh kteorg minta maaf pulak kt dorg tu. Maaf lah, kalau mintak maaf tapi tak ikhlas tak guna jugaa. Sorry, kali ni aku betul-betul tak bole nak buat apa yang kau suruh.

Lastly, thanks for everything. Aku nak mintak maaf kalau kalau ade buat kau sakit hati dengan kata-kata aku selama ni. Halal kan segala makan minum aku selama aku kawan dengan kau. Semoga bahagia dengan dunia baru kau sekarang. Jaga lah muny & asry tu leklok okey. Jangan nanges nanges lagi, gado gado lagi. Aku faham kalau dorang tade kau leh down gile, taleh hidupp tenang. Ni pilihan kau. Aku tade hak nak halang kau. Lagi satu, kekalkan prinsip kau tu. Betul jugak cakap kau. Salam.



Rindu pulak time-time gile sawan ni. Ahaks :D




Lots of Love

Tak semuanya indah



Manusia hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita. Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan. Sejauh & sedalam mana pun cinta kita kat orang, kalau tak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan. Hihi. sudah, dah terlajak sampai bab kawin lak. Hehe. Seperti kata pepatah, cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta. Dari perspektif lain, ada juga seseorang yang amat menyayangi kita. Sesungguhnya kita amat bertuah kerana ada sekeping hati yang amat mengharap kat kita. Sanggup susah dan senang demi kita. Dan aku telah menemukannya ♥.

Ungkapan cinta berbunyi ‘kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.’ Yupp, setuju sangat dengan ungkapan ni. confirm takde lah nak bercerai - berai.


Cuma kita amat sukar untuk melupakan dia. Aku akui, untuk melupakan seseorang yang disayangi amat sukar. Jika tiada jodoh dengan dia, belajarlah perlahan-lahan untuk melupakannya. Cinta akan hidup bersama dengan waktu, apabila waktu itu mati, maka matilah cinta itu. Jika kita benar-benar mencintai seseorang dan ditakdirkan tiada jodoh dengannya, biarkan dia pergi. Ini kerana cinta sejati kita terhadap seseorang ialah kita masih mampu tersenyum, sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi. Benarlah kata orang, jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.







Lahai geram terokk kat mungee- mungee ni.

I want my wedding later filled with fresh flowers like roses ♥ hihi












Sunday, July 3, 2011

Hanya sia-sia


Ada la kan sorang perempuan ni, dia nak buat kejutan untuk teman lelaki dia tu. Tapi mase tu dia dgn boyfiee dia tu tengah gaduhh. so, perempuan ni saja lah nk pujuk boyfiee dia. Perempuan ni beli macam-macam untuk boyfiee dia. Chocolate and Fresh Cream cake kat secret recipe, calvin klein T-shirt and jeans, & tiket wayang. Sweet tak? hehe. Then perempuan ni pergi la ke rumah boyfiee dia tu. Ada la sekali dua dalam perjalanan dia try call boyfen dia. Tapi boyfren dia tak jawab. Perempuan ni ingat maybe boyfiee dia tu tgah mandi ke ape kan. So dia teruskan perjalanan. Rumah boyfie dia ni jaohh la jugak. Tapi perempuan ni tak kesah la asalkan dapat jumpe & buat kejutan untuk boyfiee dia. haha.

okeyy, si perempuan dah sampai di rumah boyfiee. si perempuan cuba call lg, tapi tak dijawab oleh boyfiee. try lagi. lagi dan lagi. hantar sms segala tapi tak dibalas jugaa oleh boyfie. perempuan ni pun 'friend finder' laa pulak boyfiee dia ni. Takot takot boyfiee takde kat rumah ke kan. Tapi 'friend finder' reply balik, si boyfiee ada di alamat rumah nyaa. Then, si perempuan ni try call abang si boyfiee ni pulak. abang dia pickup fhone. then si perempuan tanya, si boyfiee ada dengan dia tak. Then si abang ni cakap tak ada. okeyy, then si perempuan ni tunggu jela kat depan rumah si boyfiee. depan rumah nampak kosong. Nak turun terus ketok pintuu segan pulak. si perempuan ni memang pemalu cket. huhu. Then si perempuan buat keputusan untuk tunggu jela. tunggu, tunggu dan tunggu.

Tiba-tiba, muncul sorang budak kecik comeyy ni keluar dari pintu rumah si boyfiee. Then si perempuan panggil budak comeyy tu. ohh budak comeyy tu sepupu si boyfiee. si perempuan ni pon tanya lah kat budak comey tuu si boyfiee ade kat rumah ke tak. Then budak kecik tu cakap, "dia takde. keluar tadi dengan kawan". si perempuan tanya lagi " Dia keluar dengan kawan lelaki ke perempuan?". Budak ni cakap " perempuan" . Si perempuan tu tergamam! dalam fikiran perempuan tu " ohh patut lah tinggalkan fhone kat rumah, takut kantoi. pandainyee kau nak cover line ngan aku ek!". Hati perempuan tu betul-betul hancurr. Dalam perjalanan pulang ke rumah tu, si perempuan buang segala barang yang telah dibelinya untuk si boyfiee itu. Rancangan nya hendak mengajak si boyfiee bersiar-siar telah dikuburkan. Inalilah.. Tiket menonton wayang pada malam hari juga dibuang begitu saja ditepi jalan. "KAU JAHAT!"