Saturday, October 30, 2010

Wonderful ;)

okay today kawan kawan i buat i terkezuttt !
datang ruma i tibe tibe setelah sedikit salah faham berlaku bulan lepas.
dorang tahu i tga merajuk. haha so dorang datang ruma i & bawak kuih coklat yang banyak !!
tapi tinggal ckit cuz sume orang bedal. i makan 3 biji je.
sedap giler okey. btw, kuih coklat ni kawan i yang buat sendiri.
bisnes okey bisnes. haha.
Rubi, Mas, Faizu & Amatul.
Thnks sangat sangat korang !

I LOVE YOU SO MUCH !



Tinggal lima. ibu & ayah yang abiskan hihi :)



Friday, October 29, 2010

Hye abang romantik !







Happy 1 year 11 months 1 week
Anniversary Sayangku !

Terima kasih sebab hadir dalam hidup saye.
awak segala galanya bagi saye.
tak kan pernah ada sesiapa pun yang boleh gantikan awak dalam hidup saye.
only one and thats is you.
Love you so much sayang !







Thursday, October 28, 2010

F.R.I.E.N.D














Friends ask why you cry, best friends just know.






Wednesday, October 27, 2010

Pencuri bertudung



selama ni aku ingat dia baik. so aku pun baik ngan dye. tapi rupenye dye tu ade niat buruk kat aku. dye punye pasal orang lain kena tuduh pencuri. betul la orang cakap. jangan tengok luaran je. okayy, bia aku direct je la en, sorang roomate aku ni rupe rupenye pencuri. sampai dye punye pasal roomate2 aku yang laen gaduh. pantang taw kalau aku letak duit kat laci, bawah katil, confirm hilang! tapi aku diam jela an. malas nak gaduh gaduh. ape ni, kite stay skali patotnye respect la cket harta orang laen. kalau tga kering cakap jela. mane tau kiteorang leh tolong. heyy, aku pun tak paham. card maybank aku pun kau rosakkan. ko tukar num pin tapi tak ngaku. terpakse aku pegi bank balik betul kan jadah uw. naseb aku diam, aku tahan. minggu lepas duit aku da RM 20 ko rembat. please !! ko perempuan kau tk malu ke ha? pfffftt.



HIPOKRIT


Tuesday, October 19, 2010

Setia SELAMANYA

Monday, October 18, 2010

Hargai lah si dia bila dah ada depan mata..







Kadang-kadang, Eh bukan kadang-kadang tapi memang SELALU kite sebagai manusia nie lalai. Kite sebagai manusia nih tak pernah nak bersyukur dengan ape yang kite ade. Kite sebagai manusia nie tak pernah puas. Tapi bile sampai satu tahap kite kehilangan semua itu, Baru lah kite rase sangat sangat sedih, Sangat menyesal. Tapi tak guna dah. Semua terlambat.










Bile kite dah ade pasangan. Tak kira bf, tunang atau suami. Hargai la pasangan kite sebaek nye. Jangan lah kau sakiti pasangan kite itu tanpe sebab. Orang kate, sayang sangat sampai nak cubit pun tak sampai hati.. Bile dapat pasangan yang baek, dapat pasangan yang mencurah kan kasih sayang sepenuh nyer, Pasangan yang terlalu agungkan pasangan nyer, Tapi sayang. pasangan nya itu langsung tak kenal erti hargai ataupun besyukur. Kite tak penah rase puas dengan ape yang kite ade. Dapat lelaki baek, tapi kurang beduit. Ditinggalkan dan pergi ke lelaki yang beduit kaya raya tapi tidak baek orang nyer. Sama juga dengan lelaki, Dapat isteri yang baek, Tapi ade affair dengan perempuan laen. And worse part is kawen dalam diam. Baget nak ikot nabi kawen 4. Kepale hek kau.. Jangan lah kau sakiti orang yang sayang gile dekat kau. Jangan kau pijak kepale pasangan kau hanye kerana dia baek dan terlalu percaya kan kau. Jangan menipu hanye kerana nak menutup kesalahan kau. Allah itu adil. What goes around, comes around.

Kawan? Kawan memang ramai. Berjuta boleh dapat. Tapi tak semua nya baek. Kadang-kadang kite secara tak sedar akan sakitkan hati kawan kite. Kadang-kadang bile kawan kite terlalu baek, kite secara tak sedar telah ambek kesempatan terhadap beliau. Tapi ade jugak kawan yang kite sudah melayan dengan baek, tapi mereka endah tak endah ajer dengan kita. Orang kate kawan sejati itu kawan yang baek, Tapi bagi aku, kawan sejati itu lah yang akan menikam kite satu hari nanti. Mungkin tak semua. Tapi kebanyakkan nya begitu. Mitak simpang.

Entry kali ni ayat nye sangat berlapis. Mempunyai double meaning.
Sebenar nyer aku tak tahu kenape entry ini di wujud kan.
Apepun kesimpulan nyer, Hargai lah orang itu bila dah ade depan mata.
Jangan bile orang itu dah takde, Baru kau nak menangis.
Nangis airmate darah pon tak guna.. In other words is BERSYUKUR


Menaip entry ini dengan keadaan penuh
sebak, Sedih, menangis, dan lemah
dah la huda. kuat kan semangat.
nangis nangis biken burok muke kau je plus sakit kepale.
CUKUP, STOP IT !




Sunday, October 17, 2010

AKU BENCI KAU REENA !


aku tak tau la ape masalah perempuan ni. hari hari mendengki aku. hari hari okay. macam takde keje laen. dah la nak SPM. ade mase lagi pulak tu kacau aku. apa masalah kau sebenarnye ni? sampai mendown kan mood aku. sumpah, aku benci kau ! tapi hari ni memang aku tak leh kawal lagi rasa cemburu aku plus geram plus sakit hati aku yang dah tahap gaban ni. aku rasa dy dah melebih sangat sangat taw betine ni. last last aku sndiri bad mood ngn bf aku. tak paham laa. nyampah pun ade ngan kau nie betine. kau dah buat aku nanges nanges lagi , aku siap off fon lagi coz marah kan bf aku. Bagi korag korang , 'halah2 masalah sikit jer , buat apa nak gaduh gaduh' or 'mengendik lah korang ni' .bagi korang mmg masalah kecik , bagi aku bukan masalah kecik , pasal betine ni je kitaorg boleh gaduh sampai menitiskan airmata haaaa :'( biasalah , aku dah la cengeng, sikit sikit touching , sikit sikit merajuk. nak buat cane kan kan , tu baru pasal betine tu wat hal. dy da buat sumthing yang biken aku terkejut, hati aku macam dh berkecai pun ade. haih, bergelen gelen airmata aku ni jatuh gara gara betine puaka tu, hayahhhh ! boleh lah buat air simpanan tok mandy kalau takde air kelak, heh -.-''




hmm yer, aku kuat jeles sekarang. tak tahu la knape kan. aku sekarang dah tak bole kawal dah rasa jeles aku ni . kadang kadang bf aku ckp ngan kawan perempuan dy pun aku dah jeles. ishhh susah lah camni. last last aku yg bad mood. hmmm . camne nak buang suma ni jauh jauh? ishh , saket taw rasa. aku tak kesah pun if dy nak make a friend. tp tah lah , aku ni mmg cepat sangat rasa jeles! Eiii pegi jauh jauh lah perasaan ni ,shuhhh shuhhhh ! kang tak psal blh gaduh lagi , baru je bebaik gaduh lagi , hmmmmmm . sudah la jangan pk pk lg laa. just let it be je. bukan dy mengatal pun , terang terang gmba dy ngan aku. sudah sudah .
pasal puaka tu malas aku nak pikir pikir lagi. lantak kau la nak buat apa. lantak kau la. buat la sampai kau puas. biar tuhan je sedarkan kau. Amin :')










p.s sayang, sorry. buat mase sekarang i tga tak de mood sangat sangat.
pasal webcam tu dah buat i rase sedih gile :'(
i nak off hp sampai abis final exam bole? i x nak bende ni ganggu exam i nanti.
Hope you bole faham. I feel so sad and just want to be alone.
Take care.
i love you & miss you sooo much !






Study week's

Hye bloggie ! Today i rasa happy sangat sangat coz jantung hati i bersusah payah jumpe i kat kuantan nie. hehe. sweet b ;) dye cakap dye dah rindu sangat sangat kat i. i pon same act. so, i kua la kan pegi jumpe dy. okayy besh dapat kepit ngan dye je. even before ni kiteorang kuat gado. haha. dye cakap adat rumah tangga la kan gado gado. ceyhh ayat :D emmm, kejap je pon jumpe dye. then dye go back to melaka balik. xpela, nanti cuti, kite jumpe lagi k sayang. rindu you teramat sangat laa comel ! hehe.

"comel comel comel " hee. dy suke cakap bende ala ni kat i then gletek i punye pipi. haha so i pun tergelak la kan. lagi satu dye suke kenyit kenyit mata. sumpah gilaa gatal. tapi encem plus comel. haha. jangan buat kat perempuan lain suda ! i mara okeyy ! grr ! :P

hmm, semenjak dua menjak ni i asyik dapat mimpi buruk je. i mimpi psal ex bf i ni nak rampas bf i balik. korg mesti tergelak kan if bace pe yg i tulis ni but ni la bende yang buat i nangis & x dapat tido lena tiap tiap malam. sedey okayy kisah mimpi i tu. i cite la kat bf i. dye cakap jangan pikirkan sangat. i terlampau pikirkan sangat kot. memang la kan, ex dye tu always kacaw i. boleh dikatakan everyday. sampai buat i nangis, gado ngan bf i. pffffffffftt. perempuan jahat ! kene balik kat awak baru tahu :'(

one more i nak cite, next week final exam okayy. haha. esok la kot. start paper english. takot tak takot sangat. cume neves je lebey. haha. bole jawab ke tak la ni. study hard tp takot susah sangat la kan soalan tu. harap harap tak la. amin :) tak saba nak balik rumah 26hb ni. lagi seminggu je huda. saba k. hee tak sabar nak rilex rilex. yahooo!



p.s maxis, cepat la bertindak hapuskan celcom tu. saye nak sayang saye ! ;) paham tak korang? hehe. later la i cite. nak study ni. bubye!





Wednesday, October 13, 2010

Demon girl !


I HATE YOU DAMN MUCH
please try avoiding having any contact with me now if you don't want your day to be ruined !



Sunday, October 10, 2010

Putera hati saya


SAYA CINTA AWAK
mohamad shafie bin jauhari










comel comel comel
hehe :)

Friday, October 8, 2010

Today life

muka baru bangon tido tergesa-gesa pegi bengkel teknik menjawab soalan ekonomi.
bengkak mate ku. serabai? peduli ape :P



sedey lg :'( everyday i nanges memanjang. mostly waktu malam la. hati tisu memang begini. haha.simpan jela dalam hati. xpe, sabar huda sabar. fokus pada study now. tak yah la pikir2 kan sangat pasal bende tuu. emm, tapi i tak boleh kot. sedey sangat2 :'( miss my family ! tak saba nak balik 26hb ni. kat matrik ni hidup memang tension. tambah2 lagi ngan masalah dye tu. grrr. okey, nak cte pasal barang barang i kat dlm bilik ni pulak. hmm i heran la. barang2 i banyak hilang ohh. duit da banyak kali kot hilang. nak kate i letak bersepah tak mungkin kot, nak kate toyol yang kebas tak tahu la kan. i tak tuduh roomie2 i yang amek. rasa geram pun ade gk. asyik hilang je kan. arghhh! tension betol duk dlm bilik ni. masing2 macam orang asing! memang tersangat lah tak best. nasib aku ni berjiwa kental. boleh tahan segalanya. haha okay, today is my last class untuk semester 1. lepas ni study week seminggu then exam PSPM (PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATRIKULASI). seram sejuk je an. tersangat lah takut. harap boleh lepas tuk exam sem ni kan. kalau tak, kena buang matrik okayy. arghhh, tak nak :'( penat penat study if kena buang rugi la kan. lagi 6 bulan je kot. then boleh sambung amek ijazah. singkat je kan mase. kalau tak lepas kene amek diploma pulak la 3 tahun. tak nak !! i janji i study btol btol. tak nak on9 fb wat mase sekarang. deactive2. HAHA :'(


p.s untuk si dia, i doakan you always happy :')





Wednesday, October 6, 2010

love is lonely :'(





My aching heart, my misery and pain,
thinking of that day, we’ll be together again.
The lonely nights, the feeling blue,
are all conjoined as a sign, I’m missing you.
The nights are long ,the days are gloomy,
my only wish is for you to be here with me.
I long for your touch, the warmth of your skin,
a presence I feel within.
The fun we’ve had, the memories we’ve made,
are deep rooted and will never fade.
a single tear I cry for you,
of the heartache and strife I’m going through.
Times stood still, my hearts bleeding,
my soul’s weeping, it’s you I’m seeking.
An ever lasting ache that will always be,
until tour back here beside me.
I miss you b, I miss you I do,
my only dream is one of me and you.
I love you with all my heart,
once re-united, we shall never again part.






Monday, October 4, 2010

How much hurt

akim manjee :')


Today rase rajin pulak nak blogging. Hmm mood tengah sedih teramat sangat. if ade problem, kt cni jela kan boleh aku luahkan. kat sape lagi. family? jaoh. kawan kawan? hemm jgn harap laa. lagi lagi roomate aku sendiri. tak kan pernah terjadi. aku macam terseksa kot duk kt lam bilik ni. xde happy langsung. bole ke aku bertahan? erghhh -.-''. tak habis habis bermasam muke. aku dengan kina (roomie yg boleh dikira baik dgn aku) tunggu jela sampai bile 2 org roomate kteorg tu blh settle kan ini cerita. lantak korang la nak gadoh sampai bile pon. aku dah malas nak masok campor. it's more better. x gune kalau dua dua berkeras hati & kepala. serabot okey. Hmm, hari ni aku demam. rase mate panas. kepale pening sangat sangat. maybe tak cukup tidur. rindukan dye sangat sangat. thanks da bawak sy jumpe mama awak. best. happy je. tapi mcm byase la kan, dapat happy kejap je. then sedih la balik. sedih sangat sangat. aku macam nk lari je dari sini. nak hidup sendiri. nak makan ubat tidur banyak banyak. biar aku tidur lame lame cket. aku tak nak pikir lagi. hati aku hancur sangat sangat. aku rase macam aku ni tak de makne. KOSONG ! aku tak tahu sampai bile aku boleh pendam & tahan semua ni. aku tahu aku tak perfect macam yang kau nak. aku sedar. xpela, aku hanye nak kau bahgie. apepun aku sanggup buat. mati pun aku sanggup. aku tak main main. aku sayangkan kau lebih dari diri aku sendiri. kalau kau bahagie dgn org lain, aku trime. aku tak boleh nak pakse kau sayangkan aku. tapi boleh ke aku hidup kalau kau tak de? aku rase baik aku mati daripade menderita mcm ni. cukup la ape yang aku rase dulu. aku tak tahan menangis hari hari. tak sanggup nak tahan perasaan aku ni. aku sedih sangat sangat. tolong laaa. aku sangat sayangkan kau. aku takut orang lain rampas kau dari aku. aku teramat takut :'( bole tak kau faham ape yang aku rase skarang. aku nak kau ade dengan aku selalu. lagi lagi time aku down macam ni. aku takut.


saye rindukan awak yang dulu :'(

YOU NEVER KNOW HOW MUCH I LOVE YOU
NEVER :'(