Wednesday, May 26, 2010

Deep



Hye. hee baru ade mase sikit nak bukak internet. before this busy ngan study kan. baru baru je semangat. ceyhh. tengok la kan da lame lame nanti. lagi lagi aku dapat roomate yang best tahap sawan. hehe. everyday tergelak macam org gila. hehe. Ya Allah, istighfar banyak banyak huda. hee. Okey, now aku just nak cite pe yang aku rase slame ni. aku dah tak nak pendam pendam. biar la aq muntahkan segale galenye kat sini. sume ni jujur dari hati aku. suka hati korg la kan nak caye or tak. tak pun nak kutuk aku ke, nak hina aku ke. suke hati korg la. aku dah tak kesah sebab aku dah masak sangat ngan perangai orang orang pandai cam ni. biarkan jelaa. kalau kita melayan makin naik lemak. so bersabar :) okey, aku nak tanya korg. ape korg rase if ade someone tuduh tuduh & buruk buruk kan korg and then orang yang korg sayang pulak bole percaye kn sume yang someone tu cakap? sedih sangat kan? kecewa teramat sangat kan. sampai kat kawan kawan korg sendiri pun dia bantai. sedangkan korg tak buat langsung pun bende tu. tak tau pape pun tapi korg jugak yang kena. nak cakap pasal perasaan aku, ye memang aku ni jenis hati tisu, kuat merajuk, gembeng. orang yang kenal aku dia tau la aku jenis camne. tu aku akui. tapi aku tak faham kenapa orang yang aku sayang boleh percayakan orang lain sedangkan dia sendiri tau aku cam mane. kenape ek? dia dah buat aku sayangkan dia tapi tiba tiba dia macam tu. korang mesti faham kan pe yang aku rase. pasal someone tu aku tak kesah la kan dia nak cakap pe pun pasal aku. sebab orang yang berfikir je yang tau ape yang betul & ape yang salah. aku tak cakap pun aku je yang betul. tapi korg bole nilai la sendiri. aku pun selalu buat salah jugak. kat dunia ni tak de sape yang sempurna. tapi kita bole ubah yang baik menjadi lebih baik. maaf, aku juz nk luahkan pe yg aku rase now. esok bole la aku study dgn tenang. hee. bubye :)




x de keje tunjuk muke sedih. aik, sedih ke marah? haha
cengal la kau ni huda!
dah, g tido !

^___^







Tuesday, May 25, 2010

Memory








Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun tak pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku






P/S : tak tau kenape, bile dengar je lagu ni,
aku mesti ingat dia & rindukan dia !






Friday, May 7, 2010

Chikidotdot




maceh sayang meluangkan masa satu hari bersama saye
teman saye beli barang2 serba biru, haha
jalan2, makan2, driving2. hee
sayang awak teramat sangat
tapi sedey la kan coz saye da nak gerak pahang malam esok
rindu awak sangat sangat !
every weekend datang sane tau!
hehe



miss all about you sayang..

Gown





7 years to go! i'm just crazy mrazy about this outfit.
i really want this for my wedding. haha.



PUTERA SHAFIE BIN JAUHARI





Tuesday, May 4, 2010

Award







Dapat award ni dari NAJWA.
Thanks dear :)








----------------------------------------------------------------------------






Buat entry tentang award cantik ini.
Yeah, suda suda :)

Copy Badge Beautiful Blogger Award
sudah saye buat :)

Say Thank You and Link Back kepada pemberi award pada entry anda
Thanks NAJWA ! Arigato Guzaimas :)

Senaraikan 15 penerima blogger award seterusnya


Sape sape yang tersenarai, amek la award ni. gantung kat blog masing2 wat kenangan.
hee. besh besh:)




lose weight


Aku dah hilang banyak kilo ni.
nape ek?
jangan kurus kering suda.
sampai baju adek aku pun aku ley muat.
duyai.









Awww




ALHAMDULILLAH
sedar sudah. cume ayat-ayat saye je awak asyik copy.
banyak banyak kan membaca blog saye ni ye.
then copy and paste.
haha
xpe xpe, kerenah bebudaks.
saye paham dan saye ikhlas.
Assalamualaikum awak.
hehe.


ohh terlupe satu hal lagi,
saye ni pun girlfriend orang.
yang boy awak panggil saye SAYANG tu knape?
sebelum nak cakap orang,
awak tengok la boy awak dulu ye.
tak elok la jugak kan sebab saye ni pun girlfriend orang
dy lagi melebey kot ngan saye.
haha malu ahh
SHAME ON YOU
salam :)






Sejati




Kucintainya kerana cara dia
Sungguh berbeza dari yang telahku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Kucintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percaya kan janjinya

Kuakui aku menggilainya
Kuakui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanya...dia
Kuakui aku mengaguminya
Kuakui aku menyayanginya
Sungguhnya kuakui kuperlukan dia
Segalanya kuserah
Kepada dia

Cintai dia bersama mimpi-mimpinya
Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia


DEEP INSIDE MY HEART






Ya Allah Ya Tuhanku




Stalker plus haters saye dah tak de ayat lain ke nak guna.
ayat saye juga dy kitar semula.
haha
ke copycats gak nih.
duyai, xpela. cakap ape saje ape yang awak nak cakap.
tekun sungguh meneliti kisah hidup saye.
then memburuk burukkan saye kepada orang ramai.
hebat bebenonye awak ni ek.
kalau betul betul nak kawan dengan saye, saye tak kisah.
come and lets be friends
tapi kalau tak ikhlas berkawan, lebih baik buat hal masing2 kan.
tak payah la amek tau segale kisah hidup saye
tak penting la wak.
sebab saye ni jenis tak kisah pasal hal remeh temeh cmni.
ape? cakap muka boyfie saye familiar? haha. motif? saje la tu :D
boyfie saye pun asyik tergelak gelak je.
buat kali TERAKHIRNYA,
saya tak nak la melayan kerenah budak budak.
ape yang awak cakap pasal saye hanye membuang masa awak yang sepatutnya mengulang kaji pelajaran.
exam dah nak dekat tu.
saye pun dah x de mase banyak nak melayan kerenah awak.
x akan ade akhirnye kan.
banyak bende lagi saye nak buat daripada melayan awak.
kalau tak puas pape, puas puas kan lah ye.
enjoy yourself.
teruskanlah teruskanlah
sekarang saye nak fokus pada study saye je.
GOOD LUCK YA FOR YOUR SPM
bye :)







Monday, May 3, 2010

Kamu





Untuk kedua kali nya, saya delete awak dari facebook saye.
plus saye dah block awak.
so x payah susah susah awak cari saye & add saye lagi ye.
kali ni awak memang dah x ley add saye pun.
tenang dan aman je hidup saye
indahnye hidup saye sekarang :)
Syukur, Alhamdulillah.
terima kasih atas ape yang awak dah buat pada saya
keluarga dan teman lelaki saya serta saya sendiri tidak akan pernah lupa ape yang awak dah buat.
jasamu dikenang wahai orang matang. haha
TERIMA KASIH DAUN KELADI
LAIN KALI BUAT LA LAGI
:)



Sunday, May 2, 2010

Pilih Pilih Pilih











saye pilih lain, dapat lain. haih
so, saye sudah fikir semasak masak nye memilih
Kolej Matrikulasi Pahang
Alhamdulillah
hari ahad depan bertolak ke gambang.
bersama keluarga dan boyfie tersayang.
Insyaallah :)