Thursday, April 29, 2010

Cheerful !

yummmy !






WATERFALL KOTA TINGGI

candid!

b comot mkn bege :P

gigil !



GIFTS FROM FAMILY, BOYFIE & FRIENDS

mata bengkak bnyak nanges. haha

haha. ifa gilew :D

baju ifa bagi sye tros pkai atas permintaanny. thanks babe

A gift from boyfie. damn sweet! Thanks sayang :)



----------------------------------------------------

thank you for all of the birthday wishes, they're really nice.

ARIGATO GUZAIMAS!

LOVE YOU ALL







Birthday Girl




HAPPY BIRTHDAY
NURULHUDA BINTI ISMAIL


I'm not afraid of counting years,
Each year is a new myth exploded.
I'm not afraid of wrinkles and gray hair,
This body is how I navigate through the cosmos, so I try to love it and be kind.
I'm not afraid of death,
It is only the final myth to unravel.
I'm not even afraid of the devil,
because it is our adversary who gives us life's most precious gifts.

I'm eighteen years old and lost things are coming back:
Emails from long vanished friends
Bits of shattered faith discovered in between the cracks of the couch and under the edges of the carpet that I'm piecing together into a mosaic

New things arrive every day too:
New poems
New stories spinning out of my brain
A new sense of my place in the old story
New meaning in the ancient struggle for justice

Each year is a new crossroads.
Happy birthday to me!






Wednesday, April 28, 2010

Hanya





SABAR

UJIAN ALLAH

BIARKAN JELA

DOA BANYAK-BANYAK

MINTAK DIJAUHKAN

AMIN




Tuesday, April 27, 2010

I keep my blog public so my haters will have something to do.







LOVE ME, HATE ME, EITHER WAY
YOU ARE THINKING OF ME

I am who I am, if you can't accept me as that, you don't deserve my time. Say what you want, do as you please but I'm not the type of girl who's gonna break down and crash because of one thing you say to me. I'm strong, I'm independent, I hold my own head up. I keep it real and that's a promise. I maybe stolid but at least im honest. when I walk by, you stop and stare. Well keep looking because I don't really care. I have my own life and style. Not trying to please you or make you smile! When it comes to competition, you are out. Now shut your hating and keep me out of your mouth. I am me don't like ? I don't care. Hating me won't make you pretty lah babe. Your approval is not desired or required! If you talk about me, here's some advice: click your heels three times and wish you had a life. Either you love me or hate me, no matter what you people still know my name. If you had life, you'd stop talking about mine. i'd rather die than give you power to control me. unless you've lived my life, don't judge me cause you don't know, never have and never will know every little thing and details about me. People just hate because I'm livin' it right now and I'm the happiest I've ever been. Which pisses people off. no matter what how hard you try, you can never be me. so who are you to judge me ? i know i'm not perfect and I don't claim to be. But before you start pointing fingers, make sure your own hands are clean. Love me or hate me, im still gonna shine :)


- WARNING -
I have an attitude and I know to use it.
ha ape kau cakap? aku bodo? x de pale hotak? haha.
kontot nye pemikiran kau ni ek.
keje kutuk orang je. cari musuh setiap hari.
aku buat baik kau balas jahat.
cmni ke kau soh aku respect kau?
sedangkan kau langsung tak respect aku. heh.
it's okey. asalkan kau bahagia dunia akhirat.

--------------------------------------------------------

THIS IS MY BLOG
suke ati aku la nak tulis ape pon, terase sangat pehal? duyai
ade name kau ke ape kat cini? haha
kalau x suke bole jalan.
tak payah nak nyemak kat cini.
Btw, thanks kerna x puas puas mengunjungi blog aku & mengorek segale isi blog aku.
kalau segalenye tak betul tak payah nak gelabah cmni dear. okey?
tepuk tangan tiga kali :)


THANKS HATERS, YOU MAKE ME FAMOUS




Sunday, April 25, 2010

Ooh awak





" Iloveyou huda..
i nk u tahu, yg aty i nie ade u sorang huda..
i trlalu sygkn u huda..sgt2..gud nite putery hatiku..
"
( sorry saye x reply text awak. mood saye hilang trus. hemmm, i start crying again. )


AWAK!
SAYA TERLAMPAU SAYANG AWAK!
SUMPAH!
SAYA SAYANGKAN AWAK SANGAT SANGAT!





P/S: esok pagi kite jumpe saye harap sesangat tak kan jadi mcm tadi. please! saye tak nak hilang mood hanye kerane DIA.





Saturday, April 24, 2010

how sad

sampai aty awak buat saye cam niy. tak cukup lagi ke slame niy saye jage hati awak? knape awak susa sangat nak jage hati saye? saye x mintak banyak. sikit pun jadi la. saye da cukup derite ngan hal dulu. cukup lah. saye tak nak lagi. saye dah sakit nak trime kekecewaan lagi. please. saye baru je nak happy ngan awak tadi. x lame lagi pun kite dah jarang jumpe. saye dah nak pegi study. tapi knape awak buat saye macam ni? sumpah saye nak nangis tadi. tapi saye tahan sebab nak jage hati awak. saye pakse tuk senyum depan awak. hati saye dah cukup terluke. saye dah penat wak.. penat sangat.. cukup la awak buat saye cam ni. sampai bile awak nak jage hati dy sedangkan hati saye ciket pun awak tak jage. prempuan mane yang tak sedih wak. Tuhan je yang tau ape saye rase. awak nak suruh saye percaye kat awak tapi kalau macam ni lagaknye cmne saye nak pcaye kan awak ? kalau awak nak sangat jage hati dy pegi jela pade dy. saye tak nak halang awak. biarkan je saye. saye cube faham sume ni. saye cube!

da naseb aku kot. sabar & redha jela :'(




Wednesday, April 21, 2010

Matrikulasi




Alhamdulillah saye dapat.
ingatkan memang tak dapat sebab result SPM saye terok laa.
harapkan ipta jela.
aritu try2 je check gune SMS, alih2 dy reply mesej saye & menyatakan saye berjaye.
wah, melompat lompat saye.
bersyukur sesangat kan.
senyum lebar
^_____________^

10 mei ni dah nak g pahang.
lagi bape minggu je niy.
whoaaa x puas cuti la !
naseb ade 2 orang kawan saye dapat same tempat ngan saye.
x dela nanti saye malu malu kuceng.
hehe :)








p/s : amek kos akaun je. x mampu lagi amek science. sakit otak wow :)

B saye.


Cian sayang. henfon dy hilang.
hilang mud makan sume. ( saye paling tak suke! )
sebab dy ckp mcm2 dy save kat fhone tu.
mesej2 saye yang dah berzaman pun dy simpan lagi taw.
terharu saye :')
henfon tu pun mak dy yang bagi.
agak sedey la kan.
tapi tadi saye da soh dy renew sim card tu.
baru je pash jumpe dy niy.
sempat merempit lagi.
hee
siap bagi kate kate semangat cket.
ceyyy wahh. haha
lagipun saye bosan la fon x berbunyi.
bunyi jugak la tapi dari kekawan je.
saye nak awak, nak awak.
hee.
esok cepat cket tw renew sim kad awak tu.
rindu balik da niy.
hemmm :'(





Monday, April 19, 2010

Happy with you sayang







saye tak puas lagi holiday dengan awak sayang!




Friday, April 16, 2010

Holidays






A W A Y

for three days .
Kuala Lumpur, I'am coming :)






Thursday, April 15, 2010

Selamat Hari jadi, Ibu.




SELAMAT HARI JADI YANG KE 43 IBU KU



aku tau aku sorang je yang ingat besday dye. hee. Dalam family mmg aku sorg je yg bole ingat sume tarikh2 penting. haha. yang laen bole ingat tapi cume dorg lupe je kot. hehe. kene ingatkan baru x lupe. cm ne tu ek?:P Anyway, semoga panjang umur ibu. kakak happy dapat jadi anak ibu walaupun kakak banyak wat sala since kakak lahir kan? heee. memang pon. lagi lagi bulan niy :'( banyak biken hal. tak sengaje la bu. mintak maap ek. hehe. pash niy akak dh smbung blaja kat pahang. kene duk hostel, x tinggal ngn ibu lg. bole ke akak tahan ek? sejak lahir mne pena akak jaoh dari ibu ;( . arghhh tanak kalo bole. tapi kene blaja gk kan. fuh, mesti rindu gle kat ibu. xpela, ni jalan nak happy kan ibu kan. study betol betol. dapat rsult gempak2 bagi ibu tengok. hehe.Btw, I LOVE YOU SO MUCH, BU. SO MUCH !
hug hug kiss cket. hehe :)







Saturday, April 10, 2010

Sick


Berkurung dalam bilik hijau beberapa hari.
merajuk,sakit otak then gila.
^__<



ape? gedik? suke ati aku laa. x heran :DD


---------------------------------------------------------------------------------


MISH MY BOYFIE DAMN MUCH !

yang baju hijau tu laa.
tak bole rindu kat baju biru.
kang tak pasal2 pale aku yg kene sekel. duyaii. hee
suke pic niy =)
dia nampak comel sangat.
love you sayang....


aik, ade lagi. hee. comey lotey abe saye :DD


p/s : Jauh Dimata Dekat Dihati :)




Wednesday, April 7, 2010

Settle








ALHAMDULILLAH
Segala masalah dapat diselesaikan dengan cara yang baik.
Hanya memerlukan persefahaman dan saling bertolak ansur.
Mengalah juga perlu demi kebaikan bersama.
Aku bersyukur sangat sangat !
Semoga perkara seperti ini tidak berlaku lagi dalam hidup aku.
AMIN








Monday, April 5, 2010

Why you must start again ?









WHAT GOES AROUND, DEFINATE COMES AROUND


----------------------------------

SORRY

JUDGE ME, HATE ME, IT DOESN'T AFFECT ME


You want to judge me, its up to you foo. I just let you judge. I'm a cold person. I could be way hardcore. I tell you, it's not very nice to play God as only God could judge us. There's a message behind everything and to me i speak through my pictures it maybe vague but to those who got it then congratulations babe! because you're one of the very few. Judging me by my outher layer may help you with your self-satisfaction but it sure does mean nothing. Humans like this are doomed to judge, it's an inevitable nature. Trust me, i care not about it not even a tad bit, i am ignorant. Well, sometimes being me has its privilage. But go on since guessing is your favourite thing then i'd be your favourite game. haha




JUST DO WHATEVER DO YOU WANT SO THEN I WILL CLAPS MY HAND FOR YOU.






Biarkan sahaja






saya adalah manusia yang tidak sempurna. jadi berhentilah daripada membuat list tentang keburukan rupa dan kekurangan saya. bukan saya tidak mahu menerima hakikat, tetapi hanya membuang masa anda sahaje. lagipun saya tidak kenal anda langsung dan anda pun tidak berapa kenal saya kot. Hanya keluarga dan orang tersayang saje yang mengetahui saya yang sebenarnya. saya hargai niat ikhlas anda untuk menyedarkan saya tetapi tidak perlu lah susah susahkan diri anda sebab saya sentiasa sedar akan kekurangan tersebut. gigih sungguh awak membelek setiap gambar di facebook saya lalu menaip panjang lebar tentang semua keburukan saya. fanatik betul anda kepada saya. adakah saya ini artis yang baru nak naik? haha. kelakar sungguh. adakah kamu mendapat ape ape ganjaran dengan mengutuk makhluk ciptaan Allah ini? yup heran benar saya. Anda nak tau tak, ibu saya cakap anda adalah orang yang " takde keje". Knape tak apply job sebagai paparazi je? dapat la jugak faedah. tak pun jadi juri tetap Akademi Fantasia. Nak? Hehe. Saya sedar saya x secantik anda. hidung tak mancung. mata tak sepet. rambut tak lurus. tak berape nak tinggi. kulit tak gebu mcm anda. ( gebu ke? :P ). tetapi saya masih ada hati dan perasaan untuk menjaga hati orang lain. apetah lagi nak hebohkan keburukan dan kekurangan orang. tak indah langsung perbuatan macam tu. Walaupun saya tak secantik anda, tetapi saya tetap bersyukur kepada Allah kerana diberi anggota yang lengkap. Malah saya bersyukur sangat sangat sebab perangai saya tidak macam awak. Alhamdulillah :)

P/S : kepada anda yang berjantinakan PEREMPUAN, saya tahu anda membaca blog ini kerana sentiasa mengikuti perkembangan artis pujaan anda ini. haha. cari lah kerja-kerja yang bermanfaat sikit. tak banyak sikit pun jadi. kalau bosan sangat, pergilah belajar buat kuih donut ke, buat bubur ayam ke. pastu makan diam-diam. Bahagianya. Terima kasih sebab niat murni anda nak sedarkan kekurangan saya. saya hargai sangat. jasamu akan dikenang. haha. sebagai tanda penghargaan, saya telah mendelete anda daripada senarai kawan di facebook saya. haha. Best kan :)

Saya, NURULHUDA BINTI ISMAIL amat bersyukur dapat mnjadi diri saya sendiri.
So, kalau anda tak suka, lantak anda la.
kesah pulak saya. heh.



muah cket. haha :)









Friday, April 2, 2010

Yesterday





Fun? obviously. Happy? Certainly. Love? Definitely :)