Tuesday, March 30, 2010

Happy


pegi funfair kat depan angsana tu.
sumpah kali ni je aku naik top gun.
sekali seumo hidop k. tak nak lagi.
terlampau seram terbalik kat atas langit tu.
cukup cukup!
naseb xpakai make up. mse ni tros jalan je.
simple dimple je.
abes berpeloh peloh.
tapi besh jalan jalan ngan awak sayang
happy gile saye!

dua dua muka serabai, hihi.


I LOVE YOU SAYANG






Lu pikir la sendiri



KEEP SILENT IS BETTER
baik jage hati sendiri daripada jage hati orang lain.
memang baik jage hati orang lain tapi tak baik pulak tak jage hati sendiri.
so, jage la hati sendiri bebaik sebelum cari penjaga hati sendiri yang memahami.

( nukilan isi hati ini aku curi dari fb abang aku. haha, sori der aku copy ayat ko :D )

----------------------------------------------------------------------



kenape ek manusia skarang nih, dia dah break up pastu nak kutuk cerita buruk buruk pasal ex dia? what the hell. korang pernah bersama dulu kan, share everything together. so then bila dah separated why not you just sit there silently and zip your mouth? profesional la siket derr. now kau sendiri yang malu an. ade aku cite pape yang buruk sal ko? ade? ade? aku ade otak bro. aku ade akal! x beri pape keuntungan pn pada aku. ekh, what goes around, comes around. please fahami dan hayati =)




-----------------------------------------------------------------------



opss! one more things, satu soalan yang slalu bermain dalam pale otak aku. kenape permpuan sanggup menghancurkan hati perempuan lain? bukan ke kita sesama wanita mesti memahami, menjaga hati dan perasaan kaum sejenis? tapi kenapa macam ada yang tak paham atau mereka saje buat buat tak paham ? kenape eh? hemmm, fikir sendiri la wahai kaum hawa sekalian. kalau bukan kita, sape lagi yang nak jage kan? kaum adam bukannya memahami sangat perasaan dan hati kaum hawa macam kita ni. So, same same la kite menjage perasaan sesame kita ye :)




ADE YANG TERASA? :D




Monday, March 29, 2010

Besties Hebat !

( Pehal tangan kau cam besa panjang jeh? haha)




Terima Kasih diucapkan kepada seorang rakan baik saya yang bernama
SYAHRUL FAREEZ BIN SYAHRUL DANIAL
kerana mengembirakan saya hari ini.
well done bro
haha


thanks for the blackcats & mosquithooo. i lokeit la sethan :P


p/s : esok keje cam biase la tongai ! x payah banyak alasan! haha. jangan lupe bawak botol susu kau skali keyh. x dela susa susa mak kau datang nak netek kan kau. haha. opss! terkantoi disitu :DD





Kenapa ?






KENAPA perlu hipokrit ?
KENAPA perlu menjadi orang laen depan orang ?
KENAPA tak boleh terima kekurangan diri sendiri ?
KENAPA perlu merasa diri sangat lahh bagus ?
KENAPA kene tipu seseorang semata-mata nak jaga hati mereka ?
KENAPA nak ikut cakap seseorang sebab takut nak lawan cakap mereka ?
KENAPA tak berani meluahkan sesuatu yang dah lama kita simpan ?
KENAPA perlu berpura-pura baik dengan orang yang tak disukai ?



p/s : Now , terserlah segala kepura-puraan ini ! Sungguh mengejutkan !



Post entri ini aku sedekahkan kepada manusia itu. jawab bole? *sigh





Sunday, March 28, 2010

Can't stop thinking





Erghhh, just waste my time! she talked about the guy again. shit! why did she tell everything that happen between her and him? did she think that i will gwt jealous to know all of this? sorry girl! i don't even have a green eye for both of you! please laa. i don't bother if you want to take a picture with him. i don't care laa monkey. he is nothing to me. and i already know, you are a lil bit gatal since before. so, i don't really suprised when you tell me this. small thing laa. go and tackle him if you want too. but unfortunately, he belongs to someone else. poor thing. =)



SHAME ON YOU






Saturday, March 27, 2010

People OHH










SEBELUM NAK MENGUBAH DIRI ORANG LAIN
TENGOK DIRI SENDIRI DULU
ADAKAH KITA LAYAK NAK MENGUBAH DIRI ORANG LAEN
SEDANGKAN DIRI SENDIRI TIDAK BETUL
KITA BOLEH MENCUBA
BUKAN DENGAN PAKSAAN
TETAPI DARI KERELAAN HATI SENDIRI
JIKA GAGAL
TAK SEMESTINYA GAGAL SELAMA-LAMANYA
KITA BOLEH TERUS MENCUBA MENCUBA & MENCUBA
=)




(Jangan lah sesekali merendah rendahkan maruah seseorang. tak manis dipandang orang ^-^)









Friday, March 26, 2010

No one



Adakah aku berhak menangis? hati ini dilukai lagi. walau dilukai tanpa disedarinya. walau sering ku katakan. aku terluka kerana terlalu menyayanginya. takut kehilangannya. hinggakan dalam tidur pun aku menangis kerananya. bukankah dia milik ku? tapi seperti ada yang lebih berhak keatasnya. aku tak ingin kehilangannya lagi ! biar aku nampak bodoh dimata semua. ku hendak menangis. tapi kepada siapa? padahal aku ingin menangis kerananya. orang yang patut memujuk ketika ku menangis. Ya Allah, berikanlah aku ketabahan untuk menjalani kehidupan ini. kehidupan yang memberiku banyak cabaran yang aku sendiri tak mampu jalani. :'(

------------------------------------------------------

FROM SOMEONE. THANKS A LOT :)

sometime we need to sacrife something that we love most. walaupun perit we must accept it. maybe ade hikmah all this happen for us. terimalah seadanya. Allah takkan membiarkan kita dalam kesedihan. Hanya DIA yang mengetahui something that we didn't know. terimalah hakikat. walaupun benda tu pahit tuk ditelan. YA ALLAH kuatkanlah hati hambamu ini. Amin.





Hurt







Yeah happy sangat sebab afiq tak jadi g PLKN
Postpone coz ade sumting yang tak membolehkan dia pegi
sumpah aku teramat amat hepi
tuhan je yang tahu hati aku mase tu
yela everyday dy la yang teman aku
everyday everyday everyday
sehari dia tak contact bole buat aku gila la
heee :)
3 bulan tu bagi aku terlampau lama
lama sangat !
hmmmm
i will miss him so much!
i will never forget what he say to me..
" wait and see after 3 month okey sayang. macam2 bole jadi pada you taw. takut"



But now, belum pun jejak tiga bulan tuh
aku kene trime hakikat
hati dia dah tak ade aku
wtf! terlampau singkat
arghhhhh
tergamak sangat dia mcm ni, x sangka langsung!
sedih la kan
sebab aku dah sayang kan dia,
YA ALLAH
mungkin semua ni dari kesilapan aku jugak
aku sedar sangat
aku memang tak layak utk kau
aku tak boleh bagi ape yang kau nak,
aku x bole sayang kau sepenuh hati aku
aku dah cuba bnyak kali, tapi still tak boleh!
tapi knape sebelum ni kau ckp kau boleh tunggu aku?
tak kan tinggalkan aku ?
bole bagi masa pada aku lupekan dia?
&&
x sanggup kehilangan aku sebab dah rasa sayang sesgt kat aku?
YA ALLAH
sampai hati kau bagi harapan palsu jeh kat aku
memang tak sangka sesgt
hanye tuhan je yang tau ape yang aku rasa
kecewe mengundang der
cam x cye je bila aku dapat tau semua ni
just tell me the truth
tak perlu aku tunggu kau lagi
3 bulan? bukan jadi pegi pun kan?
act, all that nothing for you rite?
hm, terlampau singkat hati kau berubah pada dia
DIA






Sometime i scare to get asleep although after asleep, i won't be thinking too much anymore. i scare to face tomorrow without you. i scare once i wake up, the messages and missed calls in my phone wasn't you. It's disappointed me fews. Because of dun want hurt you, i accept the fact. Now only i realize you do not deserve it. I never think of things will become like this. It's really surprise to say. Somehow i wish you would told me that you was wrong and sorry for doing those stupid things to me. But i found all this while i'm the one who think too much. I keep putting hope on you and keep disappointed myself. I dunno how things will become like this. At first everything are just fine! but suddenlly turns. Everything pop out unexpected. It's just like changing to another person and i just can't take it :( is this just a freaking reason you used to lie to me? or it's true? do i have the right to know? why you treated me like this?! you take away my heart and leave there alone. Do my heart cost like rubbish just like what you did to? huh? I though you are just different from others, but the truth tell me you wasn't ! Maybe i really had done wrong at first and deserve to accept this fact. Something has gone and never came back. No matter how much i wish to, i hope to.. it's gone! no matter how much i used to miss.. it's gone too! no matter how much i used sacrifice.. it's gone forever! i really do! I PRETTY MUCH SWEAR



p/s : maybe aku terlalu terburu-buru terima kau. yup mistake besar dalam hidup aku. aku x boleh nak lupakan DIA or buang dia dari hati aku . aku dah cuba tapi susah teramat sangat. sayang aku kat dia terlampau kuat. maybe kita layak berkawan je. kite memang tak bersefahaman. aku tak kan sesekali benci kau wlawpun kau buat aku cm ni. selame ni aku tak percaye langsung segale kate kate kawan aku pasal kau. arghhh, bodoh noh aku nih! anyway, aku tetap sayang kau la walaupun kau sebenarnya macam ni. ohhmygod. && walawpun dalam mase yang singkat je kau berubah. it's okey. i accept all the fact.




Thanks for Everythings
azrul afiq zulkifly







Saturday, March 20, 2010

Leave you


IF YOU SAID LIKE THAT


i will leave you.
EVEN I'M HURTS TOO MUCH !

i will leave you.
I KNOW YOU WILL BE HAPPY WITHOUT ME !

i will leave you.
NO NEED TO TALK AGAIN !

i will leave you.
I'M SO HURTS !

i will leave you
JUST STOP HERE! I'M NOT FOR ANYONE !

i will leave you
I'VE GOT NOTHING

i will leave you
I JUST WANT TO SHOW HOW MUCH I LOVE YOU THAN HER DO !

i will leave you
IT'S WILL BE FOREVER. MAYBE IT'S FOREVER !

i will leave you
TAKE CARE MY DEAR. I LOVE YOU !
MY LOVE ALWAYS WITH YOU!

i will leave you
THANK YOU FOR EVERYTHING :')


inside here,
inside in my heart!
deep inside,
i won't leave you
my true love...
:'(

she was so talented,
she wa so lucky.
me?
do have nothing.
lost and gone !






Thursday, March 18, 2010

Dissapointment





i'm so sad right now. really really upset. i really need someone that would love to spent their ears for me. but it seems like no one will never understand what i'm feeling like. so hard to face the life. a lil bit embrassing, feeling stupid, useless and not knowing what will i be in the future. they're all mix. combine. get me feeling so wrong. and i run of words. too sad. and make me speechless! yeahh, i feel so empty right now. lost in my own world! currently, i dont know what i want in my life. hmmm i dont know. i've lost my inspiration. juz membazirkan mase aku jela pikir bende bende cam nih! please! i will be gila babi you know. can someone be my inspiration please? i dont know what's the next move will be. have no idea what to do with this anymore. so knee-deep in probs. let God decides everything for me. just go with the flow. and insyaallah everything will get into places. amiiin.













Wednesday, March 17, 2010

Heart note




( Gambar ini saye yang shoot. Ala ala Lady Gagap ^__< )

You maybe not the first that i love.
As you know, so hard for me to forget all the past.
But you still accept me. Why?
Yes for you, i will try to forget all about it.
i will try to loving you although my heart still at him.
i will try make you happy dear!


AZRUL AFIQ


------------------------------------------------------------




MR GARFIELD




p/s : PLKN will takes you away from me !
i'm gonna miss you so much my funny man :(





Sunday, March 14, 2010

Iffa's birthday








Today is my best friend's birthday. Ifa turns 18 today. Tua krepot dari aku. haha.
Her and I have been friends since we were baby. hihi.
i appreciate her friendship more than she probably knows. acehh :P
We dont't see each other nearly enough but we have so much fun together the times that we do get to spend together. *walaupun aku tga kesedihan mase tu :(
Btw, i hope that today is all that you dreamed it would be babe!






hadiah terindah dari kodenng. haha
(pesanan kodeng : ni warisan turun temuran. jage leklok. haha)












cacat la muke. hee

ah blurr. spe yg snap ni tangan x bedung. hihi



aku paling tinggi. pewiiit :)






p/s : aku suke gile arnab ko!!!





Thursday, March 11, 2010

Takot!














i'm so nervous right now.
x sangop nk hadap esok pagi.
heh cmne ni !
nervous tahap max.
YA ALLAH
tkot sgt lau x dpt hepi kan ayah ngn ibu.
tapi aku da buat semampu aku, sekuat yang bole.
tawakal & berdoa bnyak2 jela
hope can get THE BEST result kul 11 pagi nanti.
heeee. seram :|












Tuesday, March 2, 2010

Bizzy









MULA BERKERJA