Monday, November 30, 2009

motif ?







i dunno why, dis day i hate biology so much.
pukul 8 pagi dah start exam biology kertas 2,1,3 oke.
SPM examination lak tu.
heyy, ape nk jadi ngn kau ni huda.
come on! rise up!
buang sume problem.
masa depan kau huda
so????????
hahaha
feel same je.
biol la ko ni.
its oke. kimia maseh ade.
haha
mengong-mengong
bio pn penting dol.
arghhh, peduli ape.
haihhh.



antara baik & jahat
sekian.






Saturday, November 28, 2009

Perbezaan 6 Minggu, 6 Bulan, 6 Tahun selepas kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah.. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..



P/s : Kekalkanlah kehidupan "6 minggu" dalam perhubungan kita. Insyaallah.





serabot !








Friday, November 27, 2009

go away !


Dear boy,

I hate you so much. you played me like a puppet. Next time i will know you better!
i'm not a plastic and my heart is elastic broken !
do you even care that you broke me ?
& do you even care that i cry my self to sleep each at night ?
huh, rubbish.



I will never fall in love with you again,
i promise.

Selamat hari raya aidiladha



em, beraye dengan mate yang bengkak. huh.
so bad.
kalau tak ku dah balek klantan dah sbb spupu ku nk kawin
weee..
ye wat majlis ary ahad.
but ta bole la coz ku ade exam isnin n slase nih.
biologi and akaun.
sorry banget :'(
Btw, selamat pengantin baharu :)







Wednesday, November 25, 2009

It's over !

Do you know that you hurt me? Do you even care? All the things you told me, felt like lies and so unfair. I don't know where it went wrong. You told me you'd love me forever. One minute we were happy, the next we weren't together. I wish I could have made you see how wonderful and special you made me feel. You always helped me with my problems. You made everything feel so real. But now I have to realize your gone and I can't drive myself insane. I'll just have to pick up the pieces of my heart that remain. I ask one thing of you before I let you go. I ask you to forgive me and remember it never really ends. Because you'll always have a special place in my heart, and you'll always be my friend. Thanks for everythings 'SHA' .





suck






IBU IBU IBU !
Add math susah tadi :'(
paper 1 oke, paper 2 hancur.
menangis tak berirama aku tadi.
tawakal jela.
takot gile if tak lulus.
malu lak tuh.
wekk! aku benci add math tadi !







Tuesday, November 24, 2009

Jujur dari hati



BOLEHKAH AKU MEMILIKINYA
CEYWAH :D

Ciri-ciri Lelaki idaman aq..




Seorang lelaki yang beriman…
Yang hatinya disaluti rasa takqwa kepada Allah…
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam…
Yang sentiasa haus dengan ilmu…
Yang sentiasa dahaga akan pahala…
Yang solatnya adalah maruah dirinya…
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar…
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu…
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah…


Lelaki yang menjaga tuturkatanya…
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya…
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya…
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang…
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang…


Lelaki yang menghormati ibunya…
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga…
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam…
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan…
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat…


Sentiasa bersedia untuk menjadi imam…
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah…
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara…
Yang menjaga matanya dari berbelanja…
Yang sujud penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya…


Tidak pernah membazirkan masa…
Matanya kepenatan kerana penat membaca…
Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir…
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan…
Bangunnya subuh penuh kecergasan…
Kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan…


Sentiasa mengingati mati…
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat…
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga…
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik…
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian…


Lelaki yang tidak terpesona dengan buaian dunia…
Kerana dia mengimpikan syurga…
Di situlah rumah idamannya…
Dan dia ingin membawa saya bersama…
Dialah lelaki idaman saya…


:)....

Sunday, November 22, 2009

22 November 2009





It November 22, 2009 and this would have been our 1 year relation anniversary. If I had waiting , I know that nothing would be different and that makes me thoughtful. I don't know what I feel if anything and that makes me thoughtful too. All I know for sure is that this is still the right decision and that it is still one that makes my heart ache. I still think about you being alone and even though it is your choice and you probably prefer it, I feel bad. All I can do is wish you the best and hope that whatever happens in the future, that your life is better without me in it.




Tuesday, November 17, 2009

Nervous !





TOMORROW
war of exam
Face it, fight it & conquer it !
show them what you got
hopefully you can survive in the war

& come back in one piece!
CHONG AR !
remember, don't die !









Sunday, November 15, 2009

Seminar Skor A !









Align Center





Really really tired around nak SPM ni.
semalam & ary ni g seminar skor A kat UTM, skudai.
sub fizik, kimia, add math, & math.
hoaa, best gile. dapat jumpe member2 mespes yang slalu ny juz tengok dalam pic je. haha
dapat jumpe member2 lame.
siyesly, i miss dis moment. hikhik.
=)

Emm, tinggal 3 ary je ooh nak SPM.
aq da ready la nak jawab kertas bm1, bm2, & sej 1 ary rabu ni.
ary khamis lak bi1, bi2, sej 3.
issh, sape yang wat jadual spm ni memang biken gue hotssssS je.
ade ke bagi 1 ary for 2 subj.
bagai nak meletus bijik mate aq bace sejarah pagi petang siang malam.
btw, redha saje la. ape kan daye kan:'(
haha.
hope kan get A for sejarah. at least A- pun bersyukur sangat sangat.
AMIN~

k la, doakan diriku dapat menjawab semua soalan dengan Cemerlang :)
daku sentiasa mendoakan dirimu juga sayang :)
huahua!
bye





Saturday, November 7, 2009

Nadzirah's Graduation Cum Concert



Diadakan kat dewan pe ntah aq x ingat. hee But kat padi mahsuri, bandar baru uda.
SERONOK TENGOK BUDAK SUME COMEL COMEL :)














WITH SAFUAN. AMAZING FOR HER. HAHA ;)