Tuesday, September 29, 2009

8 Tanda Dia Adalah Jodoh Kamu




Tanda 1

Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. korang kure slalutolong enolong laa.. dalam urusan remeh atau besar. Yang penting adalah korang berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah korang sudah merasakan perkara tersebut? Jika terase ade tu, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Tanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan korang. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak,sorry to say lah.. kemungkinan besar dia bukan jodoh korang!bye-bye..

Tanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati korang berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila korang atau dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…

Tanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Tanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. cewwwaahhh..mesti tak lupe nye kan?? Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya,tidak syak lagi lagi. Dialah orangnya…hee..welcome to my life..

Tanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… aisshh.., kalau begitu ini die dah sedia laa nak terima korang ni seadanya sebagai pasangan hidup die..

Tanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Tanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
jadi??ape??ade ke tak antara kelapan lapan ni sume tuh??kalo ade..
bagus laa tu..ape lagi..kawen jer laaa..heee




SAPE YANG ADE 8-8 TANDA TU, JOM KHAWIN :P

Raya







pegi beraya macam biasa.
pakai baju raya baru macam biasa.
dapat duit raya banyak macam biasa.
makan biskut raya best macam biasa.
semua macam biasa jaa




Friday, September 18, 2009

Happy eid mubarak




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan batin


&


malam ni alek kampung kat kelantan. hurray.

HOLIDAY FOR ONE WEEK
homework tetap banyak. haihh !
bye bye :)



Wednesday, September 16, 2009

Berbuka Bersama




Buke pose kat sekolah ary ni. BEST !



first, makan kuih-muih coz kena solat maghrib.

proses pembungkusan. kalaw aq, tutup pkai surat khabar sudey : D

pengarah makanan memberilkan penerangan tetang cara-cara pembungkusan makanan. haha

penolong kanan pemakanan mempraktikkan cara pembungkusan makanan yang betul. hihi :D

temu duga antara pengarah. Liyana namenye. badan kecil saje :DD

para pekerja sektor pembungkusan makanan. over blake. haha :D

from left : kiah, acha, yana, umi

niza, hanim, kiah

omg, no komen aaa. hihi :D

faizuna meratah tasty food untuk stomach nya :D

sedap. tp ta abes gak mkn tu :D

rubi ta puas aty doe ngan niza. haha

akad nikah kekenyangan :D

bersama cikgu hot :) pic blur bukan aq yg snap.

terlebey suda .





gedik minah ni :D





Friday, September 11, 2009

Bangang !





Hari ni aq sedey sangat sangat. Terpakse saba je ngan sume ni. Yela, maybe ni ujian Allah. Aq redha jela. Emm, tadi kat sekolah time alek la kul 12.25 camtu, Liyana panggil aq kat luar. Die cakap " huda huda, kejap. Kite nak sampaikan pesanan orang". Mse 2 aq da nak turun ngan hafis & rubi. Terpakse la stopp kejap. Then aku tanye la " haa ? pesanan ape yana ". Liyana ni cakap " Tadi ade dak pesan ' jadi orang jangan belagak, nanti diri sendiri yang tak lulus agama' " . Mase 2 aty aq memang da kritikal. Memang nak nangis. Aq tanye alek " Ehh, x paham la kite. sape cakap wak ? " . Liyana jawab " Tu kite tak ley bagitau. nanti awak gado lak ngan die. tp klw awk nak taw, awk kne la cari sendiri. Dak tu dr kelas 5 kenanga " . Mse 2 gak aq tros turun ngan berair mate. Siyes, aq memang sensitif gler . Ta ley dgar sume ni. Member member aq sume aq tinggal. Dowang ade gak pujok aq tapi tu sume wat aku makin nangess. Then aq cepat cepat jalan alek uma. Saba je la kan. Aq taw sape yg tak puas aty ngan aq 2. Dye sorang ni mmg prangai tak bole bla. Ustazah sebenarnye suoh aq dudok ngan dye tyme agame coz aq kene ajar dye. Aku ikot jela. Ntah ape la dalam kepale otak dye ni pikir. Aq bukan nak buat jahat pon. Tapi aq tak pakse pon dye study. Tu sume dye punye hak & aq paham aq tak berhak pun pakse dye. Tapi perangai beradab la sikit. Kalaw laky ta pe ni pompuan. Directly, pas ni aq tak kan duduk ngan ko lagi. Aq dah tak peduli. Kau punye SPM ape aq peduli. Tapi aq sebagai kawan ko juz dapat doakan jela. Amin Ya Rabbal Alamin.

Thursday, September 10, 2009

True .






I'M ORDINARY PERSON

akan mati juge !

Friday, September 4, 2009

blurry




Sejarah susah nak mam !

kertas 1 je ok.
kertas 2 hancor berkecai kecai menjadi abu yang ditiup angin.
urmmmm :(




TAKOT TAKOT TAKOT